lördag 22 februari 2014

Torrkött

Kör igång årets torrkött. Var inte så sugen på det egentligen men det tar bara plats i frysen. Sen har jag kvar från ifjol att äta. Tror jag ska sälja alla bitar på jobbet. Vi får se hur det blir. DYR blir dom iaf. :)

Det jag torkar i år blir:
Fyra kalvhjärtan från kalvarna jag sköt och en bogstek.

Saltlagen:
2 lit vatten
1,5 dl grovsalt
0,5 dl socker
Paprikapulver.
(Brukar göra 1,5 sats)

Koka upp och låt svalna helt.
Lägg i köttet. Jag har provat ut längden och tycker 1,75 dygn blir lagomt salt.
När köttet legat i saltlagen spänner jag upp köttet i platta bitar med träbitar och kattstrypare. Då vrider sig inte köttet när det torkar utan blir fina, raka och lättkarvade bitar.

Lite bilder men det kommer en del till där jag visar hur jag spänner upp bitarna.





Till sist så provade vi Edvins nya lagdress idag med tillhörande mössa.
Väldigt fin med reklam på ryggen och numret i laget tryckt. På mössan står det även 44 då Antnäs BK bildades 1944. Luleå Hockey kör med 77 från 1977.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar